Український бізнес закликали самостійно забезпечувати себе електроенергією 

Йдеться передусім про промислові об'єкти, які споживають багато електроенергії  

В умовах постійних атак росіян на енергооб'єкти України, промисловим підприємствам варто було б мати можливість забезпечувати себе електроенергією самостійно. 

Ми пропонували б таким споживачам розглянути можливості також максимізувати власне виробництво електрики там, де це можливо, для того, щоб збільшити свою енергетичну стійкість і стійкість регіону до таких атак, – сказав голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, зараз проблема обмежень електропостачання для промислових споживачів, які застосовуються в Дніпропетровській області, полягає не у відсутності електроенергії в системі загалом, а саме в обмеженні живлення енерговузла після ударів РФ з 22 березня.

Кудрицький зазначає, що саме в такій ситуації імпорт електроенергії не сильно врятує. Це ситуація коли доцільно мати внутрішню генерацію. Зрозуміло що це потребує чималого ресурсу, і наявні об'єкти потребують реконструкції.  

За словами Кудрицького,  «Укренерго» бачить інтерес промислових споживачів до власної генерації і як оператор енергосистеми заохочуватиме і всіляко сприятиме цьому процесу.

Тільки ми будемо говорити про ті технології, які покривають увесь їхній графік споживання, а не якісь окремі частини доби. Тобто, якщо це буде сонячна станція, вона має бути з акумулятором, а якщо це якась газова, наприклад, газотурбінна чи газопоршнева станція, чудово, – пояснив очільник «Укренерго».

За його словами, «Укренерго» також намагатиметься створювати умови для того, щоб промисловість могла під'єднати ці станції до мережі й, наприклад, продати оператору енергосистеми допоміжну послугу – первинний або вторинний резерв.

Це тоді буде win-win ситуація і для нас як для оператора, і для промисловості, тому що вони не тільки забезпечать своє підприємство електроенергією під час обстрілів, так іще й зароблять на цьому, – пояснив Кудрицький.

Володимир Кудрицький вважає, що така модель власної генерації є набагато ефективнішою за програми державної підтримки та призведе до збільшення генеруючої потужності в системі.

Джерело: Цензор.нет з посиланням на Інтерфакс

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень