Українських чоловіків з Німеччини можуть повернути додому

Захищати Батьківщину

Чоловіків з України, які на початку повномасштабного вторгнення виїхали до Німеччини, або перебували там – можуть повернути додому. Йдеться про тих, хто за українськими законами підлягає мобілізації. Таке заявили у Бундестазі.

У німецькому парламенті вважають, що вони можуть замінити визначених на фронті чоловіків.

За підрахунками ЄС на їхній території перебуває зараз близько 600 тисяч українських чоловіків, які потенційно можуть підлягати мобілізації. У Німеччині таких близько 220 тисяч.

В ЄС їх понад 600 тисяч. У самій лише Німеччині – 220 тисяч. І вони могли б полегшити стан солдатів на передовій. Отже, ми, німці, маємо звернутися із закликом до цих молодиків, – заявив Кізеветтер.

Депутат парламенту вважає, що з такої кількості чоловіків у Німеччині можна сформувати понад десять дивізій. А якщо й не для участі у бойових діях, то на громадських роботах. Кізеветтер каже, що багато українських міст стоять у руїнах, і Україна потребує людей, які б розчищали території й відбудовували міста.

Яка загальна реакція депутатів Бундестагу на заяви свого колеги, поки що невідомо. Поки законодавчі зміни у Німеччині не передбачаються, а отже українським чоловікам у Німеччині поки нічого не загрожує.

Джерело: Голос Карпат

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень