Українка з освітою економіста розповіла, як оригінально заробляє на життя у Фінляндії

Каже, це значно краще, ніж на заводі чи на кухні

Анастасія Мацура

Анастасія Мацура – колишня мешканка Хуста, що на Закарпатті. Жінка вже п’ять років живе у Фінляндії. Наразі молода мама виховує маленьку донечку і створює іграшки у стилі «shabby chic», - пише про землячку Марина Алдон з Карпатського об’єктива.

Настя закінчила економічний факультет, але вдома роботу за фахом не знайшла. Поїхала на заробітки до Чехії, а там… знайшла кохання і вийшла заміж.

Якуб у мене чех, але працював у міжнародній компанії. Ми познайомилися на одній вечірці, одружилися через 3 тижні після першої зустрічі.

 

У Чехії я на той час була помічницею кухаря в ресторані. Заробляла 1110 євро на місяць, працювала по 12 годин 6 днів на тиждень.

 

Це мене страшенно виснажувало. Чоловіка деякі речі також не дуже влаштовували… Тож, коли йому запропонували переїхати до Фінляндії, ми погодилися.

Українка влаштувалася на завод. Робота була неважкою – пакувати сувеніри. Платили 3500 євро. Чоловік заробляв у рази більше.

Але мені не хотілося жити за його рахунок. Однак коли два роки тому у нас народилася донька, довелося з роботи таки піти.

 

Перші декілька місяців займалася виключно доглядом за дитиною, навіть готувати не мала сил. Проте згодом з’явився вільний час і я замислилася, що можу чимось цікавим зайнятися.

 

Оскільки працювала з сувенірами, спало на думку почати виготовляти щось подібне своїми руками, – розповіла закарпатка «Карпатському об’єктиву».

За словами Анастасії, вироби ручної роботи у Європі дуже цінують і готові за них платити шалені гроші.

У мене маленька донечка і я вирішила, що займуся власне іграшками. З малечку знала, як в’язати спицями, гачком, шити, вишивати, тож мої вміння нарешті стали у нагоді.

В Інтернеті Анастасія знайшла декілька майстер-класів, схем, викрійок і взялася до справи. Першим зв’язала зайчика. Продала його за 130 євро.

Це мене надихнуло і я зрозуміла, що це заняття варто вдосконалювати, створювати нові вироби і розкручувати сторінки у соцмережах, аби мене знаходили клієнти. Оскільки веду записи англійською, іграшки купують у різних країнах.

Серед клієнтів українки - німці, французи, італійці, американці, австралійці, англійці, шведи.

Загалом продажем виробів ручної роботи у Європі можна заробити 5-8 тисяч євро на місяць, - каже майстриня. При цьому працюючи в теплі вдома, а не десь далеко у офісі!

На усіх фото - вироби Анастасії

Я маю час на дитину, на чоловіка, на те, аби прибрати в квартирі, приготувати їсти, навіть погуляти, поїздити по магазинах, а ще й відпочити.

У середньому над однією іграшкою Настя працює 2-3 дні. Запевняє, що її захопив саме «shabby chic» через те, що там кожна деталь має значення. Отримує замовлення навіть на одяг для вив’язаних звіряток. Також виготовляє для них іграшкові в’язані меблі, колиски, подушечки.

Деколи замовниці просять навіть Настю проводити платні майстер-класи.

Щодо трендів, то наразі найбільш активно жінка працює над дракончиками, які є символом 2024 року.

У майбутньому майстриня мріє ще освоїти декілька різних технік створення іграшок, у тому числі – із текстилю та вовни.

Анастасія вірить, що в неї все вийде, адже дуже старається і в кожен виріб вкладає частинку душі, свою енергетику та багато особистого позитиву.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень