Україні прогнозують суттєве зниження зарплат

Через війну

Чим довше триватиме війна - тим гіршою буде ситуація на ринку праці, кажуть аналітики.

Адже багато професій стали непотрібними і працівників звільнили. Ще чимало працівників виїхало за кордон і невідомо, чи повернуться. 

Маркетологи, представники IT-сектору, перекладачі, дизайнери, HR-фахівці, які можуть працювати віддалено, активно конкуруватимуть із західними фахівцями, працюючи на зовнішній ринок.

Проте зарплати і тих, і інших зростати найближчим часом не будуть.

Підприємства, які функціонують усередині країни та орієнтовані на український ринок, не зможуть платити більше через повоєнну кризу в країнах.

 

Закордонні підприємства, які працевлаштовують українців, не зможуть підвищувати заробітну плату через високу інфляцію в усьому світі.

На частину спеціальностей різко впаде попит.

До прикладу, ті ж будівельні та ремонтні спеціальності не користуватимуться популярністю, тому що у воєнний час витрачати гроші на ремонти населення не буде. Менеджери з персоналу також стали незатребуваними. Вже зараз зменшилася кількість вакансій і у сферах медицини та фармацевтики.

Натомість після війни буде попит

на працівників сфери торгівлі, сфери послуг краси та громадського харчування.

Аналітики зазначають, що оплата праці представників усіх професій через високу інфляцію падатиме. Багато людей змушені будуть опускати ціни на свої послуги, щоб залучити клієнтів та заробити.

Джерело: biz.today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень