Українець у Польщі «працевлаштував» на неіснуючі фірми понад тисячу співвітчизників

Оборудки допомагали легалізувати перебування у Польщі не лише українців

Фото ілюстративне

Як повідомляє Прикордонна служба Польщі, у Гдині її співробітники затримали 34-річного поляка та 42-річного громадянина України, жителів Поморського воєводства.

Їхня діяльність була пов’язана з розслідуванням, розпочатим окружною прокуратурою Гданська щодо легалізації перебування іноземців у Польщі.

Підозрювані створили фіктивні фірми, від імені яких видавали іноземцям документи для легалізації перебування в Польщі, зокрема: карт побиту та дозволів на працю. 

 

На їх основі громадяни України, Білорусі та Грузії могли в'їхати до Польщі та легалізувати своє перебування.

 

За даними слідства, таким чином було оформлено понад 1000 документів.  

Окрім місця проживання чоловіків, обшуки провели і в офісах їхніх компаній. Були вилучені документи, телефони, носії інформації, комп'ютери, сервер даних, печатки різних компаній і 9900 євро готівкою.  

Окружна прокуратура Гданська звинуватила затриманих у скоєнні злочинів, пов’язаних з легалізацією перебування іноземців у Польщі, зокрема в організації перетину кордону всупереч правилам, сприянні перебуванню та отриманні фальшивих довідок.  

Провівши процесуальні дії, прокурор обрав обом запобіжні заходи – чоловіків звільнили з-під арешту під особисті зобов’язання.

Розслідування справи триває, можливі подальші арешти, - зазначається у повідомленні прикордонників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень