Українці на вагу золота: Польща потребує вдвічі більше наших заробітчан

Агенція Personnel Service, яка спеціалізується на підборі іноземців, має пропозиції майже для 2,5 тисяч робітників з України. Але в базі агентства кандидатів удвічі менше.

Аналогічна ситуація і з іншими посередниками. У Gremi Personal  кажуть:

У нашому агентстві наразі є близько 2 тис. вакансій. Попри те, що робітники з України постійно приїжджають, це не задовольняє потреб ринку.

Як повідомляє Rzeczpospolita,

зараз 513 тис. іноземців (із них 287 тис. українців) мають дійсні дозволи на тривале перебування в Польщі. І це на 10 тисяч більше, ніж місяць тому.

Управління соціального страхування Польщі (ZUS) інформує, що влітку у них була зареєстрована рекордна кількість іноземців – 819 тисяч (з них три чверті це саме українці).

За офіційними даними, іноземних робітників у Польщі фактично близько 2 млн, і більшість з них – українці. Однак і цього недостатньо для польської економіки.

У Personnel Service вважають, що така ситуація частково пояснюється тим, що тисячі українців, які формально перебувають у Польщі, насправді працюють нелегально у Німеччині або інших країнах Західної Європи.

 

Нагадаємо, за підрахунками експертів Національного банку Польщі, українські заробітчани з 2013 до 2018 рр. забезпечили зростання ВВП країни на 0,5%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень