Українці можуть розбагатіти на монетах від НБУ: як вони виглядають (ФОТО)

Пам'ятні монети можна продавати колекціонерам

 

 

Протягом року Національний банк України випустив декілька пам'ятних монет різним тиражем. Багато з них присвячені подіям повномасштабної війни в Україні та мають попит у громадян і нумізматів.

Монета «30 років незалежності України»

На сайті НБУ немає можливості придбати монету, проте це можна зробити в перекупів. Так, наприклад, на онлайн-майданчику з аукціонами така монета номіналом одна гривня коштує 3 200 гривень.

А якщо дивитися номінал п'ять гривень, то ціна різко знижується до 887 гривень.

Монета «Совка розкішна»

Монету було випущено у 2020 році на честь рідкісного виду комахи, яку можна зустріти лише на Поліссі, у лісостепу та в Криму. «Совка» виконана зі срібла, а її номінал становить 10 гривень.

Якщо купувати її в НБУ, то доведеться віддати 2 339 гривень. А продають монету помітно дорожче - за 2 900 гривень. До того ж якщо виставляти експонат на аукціон і привабити кількох покупців одночасно, можна заробити ще більше після торгів.

 

Офіційна вартість "Совки розкішної" від НБУ та стартова ціна на аукціоні відрізняються (скриншоти: coins.bank.gov.ua; violity.com)

 

Монета «350-річчя Конотопської битви»

Знову-таки на сайті НБУ монету вже не продають, оскільки її було введено в обіг ще у 2009 році. Проте колекціонери все одно можуть її придбати, хоча й за підвищеною ціною. Ось, наприклад, пам'ятну монету продають за 2 499 гривень.

На інших ресурсах її можна знайти й за більші суми.

Монета «Народжений в Україні»

Ця монета була випущена у 2023 році, тому відповідно є в ширшому доступі, ніж усі попередні екземпляри. Однак вона є досить актуальною в сьогоденні, тому вартість у неї не низька.

Ось, наприклад, на аукціоні її можна придбати зі стартовою ціною 3 300 гривень.

На інших ресурсах ціни вже дещо менші, проте не стають нижчими за 1 500 гривень.

Джерело: РБК Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень