Україна має відмовитися від використання газу та вугілля під час опалювального сезону

Такі джерела енергії роблять країну економічно залежною

Зелена енергетика – єдина можливість для України набути економічної незалежності від сусідів.

Таку спільну позицію висловили спікери на Міжнародному форумі сталого розвитку ISF2023, присвяченого відновленню України. Форму відбудеться паралельно в Україні та Нідерландах 20-21 вересня.

- Найдешевша енергетика – та, яку не використовують. Якщо ми говоримо про використання вугілля та газу і те, як це впливає на здоров'я населення через забруднення атмосфери. Використання відновлюваних джерел енергетики не дорожче за традиційні, - зазначив керівник напряму енергетики та захисту навколишнього середовища, ПРООН в Україні Роман Шахматенко.

Водночас на думку головного експерта з питань фінансування та політики енергоефективності UNIDO Сергія Поровського, зелена енергетика не буде дорожчою за традиційні джерела. Усі викопні види палива були дуже субсидовані, і їх використовували для впливу на Україну з боку РФ, впевнений експерт.

До слова, газотранспортна система України сильно залежить від російського газу, який проходить нею транзитом. Газ створює в системі тиск, який потрібний для прокачування блакитного палива до кінцевого споживача.

Джерело: vesti.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень