Україна має право атакувати територію рф: Оборонний комітет Бундестагу закликав Шольца негайно надати ракети Taurus

Далекобійні ракети допоможуть українській армії серйозно порушити логістику ворога

MBDA Taurus am Eurofighter, in Manching

Міжнародне право дозволяє Україні атакувати військові об'єкти на території російського агресора. І Україна має право використовувати німецькі Taurus для ударів по військових об’єктах на росії.

Таку сенсаційну заяву зробила очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман в інтерв'ю виданню Spiegel.

— Міжнародне право також дозволяє Україні атакувати військові об’єкти на території російського агресора. Абсолютно незалежно від того, де була виготовлена ​​зброя і хто її постачав», – підкреслила вона, – це стосується і Криму, через який організовуються поставки для російської армії.

Очільниця комітету Бундестагу вчергове закликала канцлера Німеччини Олафа Шольца негайно поставити Taurus Києву. На її думку, це дозволить українські армії серйозно порушити логістику ворога.

Водночас у профільному комітеті Бундестагу застерегли канцлера Німеччини Олафа Шольца від подальшого зволікання з поставками ракет, які обговорюється вже півроку.

— Кожен із нас все зважує… Але надто довго вагаючись, ви можете продовжити страждання, – пояснила Штрак-Циммерман.

Уу twitter вона написала, що Шольц є єдиним, хто блокує постачання ракет Taurus.

— Чого він чекає? Заради бога. Він один блокує це рішення всередині коаліції. Це безвідповідально, – йдеться у повідомленні.

 

Що таке TAURUS

Далекобійна крилата ракета Taurus KEPD 350 / фото MBDA Deutchland

Target Adaptive Unitary & Dispenser Robotic Ubiquity System – сімейство німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу повітря-земля великої дальності. Вони призначены для високоточних ударів і ураження високозахищених та заглиблених цілей, включно з важливими точковими та протяжними об'єктами, без заходу літака-носія в зону ППО противника.

Ракета Taurus є аналогом британських Storm Shadow, їхні відмінності дуже незначні. Обидва види ракет можна використовувати дуже гнучко, але діапазон Taurus дещо більший.

Вага ракети Taurus – майже 1400 кг, довжина – 5 м.

Крилата ракета TAURUS KEPD. Інфографіка АрміяInform

Форма бойової частини ракети розроблена для пробивання бетону та важких порід ґрунту. Вага фугасного заряду разом із корпусом становить 400 кг, загальна вага бойової частини – 480 кг.

Ракета перебуває на озброєнні Бундесверу від 2005 року. Дальність ураження – 500 км. Але експортні зразки мають значно меншу відстань польоту (від 300 до 400 км).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень