Українцям, які не можуть під'єднатися до Інтернету, платитимуть гроші

Мінцифри планує впровадити адресну компенсацію

Близько 5,75 млн громадян України не мають можливості приєднатися до оптичного інтернету. Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест, пише сайт «Сьогодні»

На сьогодні, на жаль, 4,2 млн людей проживають в населених пунктах, де не працює жоден провайдер, який надає послуги оптичного інтернету. Це переважно села... Загальна кількість українців, які не мають реальної фінансової або технічної можливості під'єднатися до оптики, становить 5,75 млн людей, – цитує Шелеста УНІАН.

Згідно з дослідженням Мінцифри, ще 1,55 млн сільських жителів не мають можливості під'єднатися до оптичного інтернету у зв'язку його з високою ціною.

Вартість підключення до оптичного інтернету для міського домогосподарства в середньому становить 1,2 тис. гривень, для сільського домогосподарства – 1,3 тис. гривень. Водночас близько 18% домогосподарств в селах не мають можливості під'єднатися до оптики дешевше, ніж за 2,5 тис. гривень.

Тому Міністерство цифрової трансформації планує впровадити адресну компенсацію споживачам інтернет-послуг, які не можуть собі дозволити базовий тариф в 30 Мбіт на секунду.

Для того, щоб всі громадяни могли скористатися що є, на мою думку, базовим правом доступу до інформації через інтернет, ми плануємо впровадити адресну компенсацію тим споживачам, які не можуть собі дозволити базовий тариф в 30 Мбіт на секунду, – сказав він.

Заступник міністра підкреслив, що це передбачено Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Шелест не уточнив терміни та механізм введення компенсації. За його словами понад половина населених пунктів країни не мають оптичного інтернету.

Понад 17 тис. населених пунктів України з 28 тис. наявних в Україні не мають оптики. На щастя, для жителів міст все позитивно, тому що тільки 2% міст не мають провайдера оптичного інтернету. Якщо ми говоримо про села, то понад 65% сіл не мають потрібного покриття, не мають жодного оптичного провайдера, – сказав він.

Матеріали сайту «Сьогодні»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень