Українці отримали платіжки за комуналку без пільг: що відбувається

В Мінсоцполітики роз'яснили новий механізм нарахування пільг і субсидій

З листопада нинішнього року в Україні введено новий механізм нарахування пільг – українці будуть отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу і без урахування пільг та субсидій.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства соціальної політики.

Пільговики отримуватимуть пільги у грошовій формі через органи соціального захисту. Ті, хто подав заяву про отримання пільги готівкою до органу соцзахисту, виплати отримуватимуть у зазначений у заяві спосіб – банком або поштою.

«Пільги буде перераховувати «Ощадбанк» для подальшого проведення  розрахунків з надавачами послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма)», – йдеться у повідомленні.

Пільговик, який отримує готівку, повинен сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачу послуг «Ощадбанк».

У міністерстві попереджають, що через неточності в даних з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року.

Нагадаємо, субсидії в Україні нараховуватимуться за зміненим базовим нормативом комунальних витрат домогосподарства, як наслідок, допомогу на оплату комунальних платежів втратять близько 150 тисяч домогосподарств.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України спростив видачу субсидії в Україні, однак нова система, яка повинна була спростити життя має багато недоліків.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень