Українську банкноту можуть визнати найкрасивішою в світі

Цьогоріч у Міжнародному конкурсі паперових грошей серед банкнот-номінантів 2015 року представлені українські гроші – оновлена банкнота номіналом 100 гривень

Як повідомляє НБУ, участь у щорічному конкурсі беруть банкноти з усього світу, що були введені в обіг у минулому році. Оголошення переможців 2015 року має відбутися у квітні цього року.

Цю банкноту було введено в обіг з 9 березня 2015 року.

Враховуючи те, що строк обігу банкнот номіналом 100 гривень становить близько п’яти років, уведення в обіг банкнот номіналом 100 гривень зразка 2014 року здійснюється поступово: відбувається заміна старих банкнот цього номіналу на нові, а в обігу поступово з’являється  більше банкнот номіналом 100 гривень зразка 2014 року.  

Наразі у готівковому обігу України перебуває банкнот номіналом 100 грн нового зразка на суму понад 55 млн гривень.

Оскільки сьогодні мають місце випадки, коли касири через власну необізнаність безпідставно відмовляють у прийнятті від населення банкнот номіналом 100 гривень зразка 2014 року, ще раз наголошуємо, що ці банкноти є дійсним платіжним засобом на всій території України.

Такі банкноти функціонують в обігу разом з банкнотами номіналом 100 гривень зразків 1996 та 2005 років.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень