Українські школярі складатимуть присягу на вірність прапору

Верховна Рада має намір прийняти проект закону "Про Державний Прапор України"

За прийняття за основу законопроекту N3334 проголосували 228 депутатів при мінімально необхідних 226.

Законопроект складається із 12 статей і заключних положень.

У першій статті закріплено, що державний прапор - це державний символ України і є прапором, що складається із двох рівновеликих горизонтальних смуг: верхньої - синього кольору, нижньої - жовтого кольору, а співвідношення ширини полотнища до його довжини - 2:3.

У законопроекті також закріплено, що державний прапор є об'єктом права державної власності й не допускається використання його зображення або його імітація в рекламі.

У документі визначено перелік адміністративних будівель, у яких державний прапор має бути встановлений постійно, а також перелік органів влади, у приміщеннях яких під час їхніх засідань повинен бути встановлений прапор, і посадових осіб, у чиїх службових кабінетах він повинен бути встановлений постійно.

Також у законопроекті чітко регламентовано особливості встановлення або підняття державного прапора одночасно із прапорами іноземних держав і особливості його використання закордонними дипломатичними установами України, а також миротворчим контингентом і миротворчим персоналом.

Порушення порядку використання прапора заплановано карати адміністративним штрафом у сумі 510-850 гривень (30-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а відповідальність за дотримання вимог щодо використання прапора буде покладено на керівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності й фізичних осіб.

Крім того, документом визначено, що протягом навчального року учні загальноосвітніх навчальних закладів повинні складати присягу на вірність Україні й державному прапору, а також визначено перелік осіб, які повинні складати присягу в День Державного Прапора.

День Державного Прапора - державне свято, що відзначається щорічно 23 серпня.

Після набуття чинності цим законом втратить чинність постанова Ради від 28 січня 1992 року N 2067-XII "Про Державний прапор України".

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень