Україна з газом. Буде?

За словами глави Міненерго Володимира Демчишина, запасів газу у сховищах України вистачить на опалювальний сезон

Запаси природного газу в підземних сховищах України до зими становитимуть 16-18 млрд. куб. м, цього обсягу має вистачити для проходження опалювального сезону.

"У нас є щонайменше ще місяць, за який ми принаймні мільярд кубічних метрів повинні закачати в сховища. Тобто реально, без жодної форс-мажорної обставини, має бути 16 млрд. куб. м на початок опалювального сезону, що не набагато менше, ніж торік. Враховуючи знижене споживання, в принципі ситуація не настільки критична, але для повного комфорту ми плануємо одержати гроші і ще закачати не менше 2 млрд.", - говорить міністр паливно-енергетичного сектору Володимир Демчишин.

Зокрема наприкінці вересня Україна планує одержати від міжнародних кредиторів близько $200 млн. для закупівлі газу. Міністр уточнив, що кошти від Всесвітнього банку на ці цілі можуть надійти не раніше кінця жовтня.

"Навіть якщо гроші будуть дещо пізніше, їх можна буде використати для закачування з потоку. Тобто ми не зможемо закачувати в сховища, але зможемо заміщувати обсяг, який надходить по реверсу чи з Росії, і направлятимемо його на споживання, а сховища будемо притримувати, щоб не споживати зі сховищ, а залишити на холодний період", - додав міністр.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень