Україна переходить на ID-паспорти

Відсьогодні чинності набуває закон про перехід на ID-паспорти з біометрією

Цей закон необхідно було прийняти для лібералізації ЄС візового режиму для України.

  • Законом передбачено запровадження обов'язку оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку і введення нового документа, а також карти трудового мігранта як документа, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства.
  • У паспорти громадян України, які досягли 18-річного віку, буде вбудований безконтактний електронний чіп, в який будуть вносити засоби електронного цифрового підпису. Паспорт буде оформлятися на чотири роки особам, які не досягли 18 років, іншим – на 10 років.
  • Віднині для оформлення закордонного паспорта, дипломатичного, службового й низки інших документів будуть використовуватися відцифровані відбитки пальців рук. Для оформлення паспорта громадянина України відцифровані відбитки пальців будуть вносити виключно за згодою особи.
  • Відсьогодні неможливо продовжити термін дії закордонного паспорта. Якщо закінчився термін дії закордонного паспорта - оформлюється новий документ.
  • В той же час закордонні паспорти, термін дії яких продовжено, будуть залишатися дійсними на термін, на який вони були продовжені.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень