Україна не купуватиме російське дитяче харчування

Уряд РФ ухвалив рішення ввести продуктове ембарго проти України з 1 січня

За поданням СБУ МОЗ відмовилося купувати продукти спеціального дієтичного харчування російського виробництва для дітей, хворих на фенілкетонурію. У них встановлено рівень свинцю і кадмію, який перевищує граничну норму вдесятеро, що призводило до погіршення стану здоров'я у хворих дітей. Про це повідомляє прес-служба СБУ. "Тетрафен"/"Нутріген" і "Афенілак" російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки, - йдеться в повідомленні.

Наразі Державна санітарно-епідеміологічна служба України вирішує питання про заборону обігу в Україні небезпечних для здоров'я дітей, хворих на фенілкетонурію, препаратів дієтичного (лікувального) харчування російського виробництва.

Раніше повідомлялося, що з початку 2016 року Росія вводить продуктове ембарго проти України. Про це розповів міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв. 

Оскільки Україна приєдналася до санкцій проти Російської Федерації - економічних, фінансових, ми прийняли рішення про введення ... захисних заходів у вигляді продовольчого ембарго. Просто це рішення має відстрочений характер. Воно теж відстрочено до 1 січня, - сказав міністр.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень