Україна може стати тимчасовим членом Ради Безпеки ООН

Сьогодні має відбутися голосування за п'ять непостійних членів Радбезу

Принаймні, попередньо це питання задеклароване у порядку денному. Це засідання заплановане на вечірній час. У голосуванні братимуть участь 193 країни-члени. Потому мають оголосити 45-хвилинну перерву для підрахунку бюлетенів. Потім голова 70-ї сесії Генасамблеї Могенс Люккетофт знову збере зустріч, на якій оголосить про результати виборів.

Вибори непостійних членів Радбезу пройдуть шляхом таємного голосування. Делегатам належить визначити п'ять країн, які з 1 січня займуть місце в Раді Безпеки строком на два роки.

Усіх претендентів на тимчасове членство уже затвердили регіональні групи. Це - Єгипет і Сенегал (група африканських країн), Україна (група європейських та інших держав), Уругвай (латиноамериканські країни) і Японія (азіатсько-тихоокеанська група). Раніше в списку претендентів на членство в Радбезі також фігурував Бангладеш, однак він зняв свою кандидатуру на користь Японії.

Незважаючи на те, що п'ять країн не мають конкурентів, для обрання їм необхідно заручитися підтримкою двох третин членів Генасамблеї. Не виключено, що в останній момент в бюлетень будуть вписані й інші країни, проте, як правило, вони не набирають багато голосів.

Нові члени Радбезу 1 січня змінять своїх партнерів по регіону, чий дворічний термін підійде до кінця: Чад і Нігерію, Литву, Чилі та Йорданію. Іспанія, разом з Анголою, Малайзією, Новою Зеландією та Венесуелою залишиться в Радбезі до кінця 2016 р.

На засіданні очікується участь глав МЗС п'яти країн-кандидатів. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прибув до США ще 12 жовтня. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень