Україна і Польща говоритимуть про здешевлення роумінгу

Ініціатором є польська сторона

Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації схвалила проект договору щодо створення міжнародного ринку послуг роумінгу між Україною та Польщею. Згідно з проектом, ринок планується створити так, щоб максимально можливо наблизити тарифи на послуги роумінгу до рівня національних. Інформацію про це комісія опублікувала на своєму сайті.

Проект створений як продовження домовленостей, досягнутих на зустрічі Президента України Петра Порошенка та Президента Європейської Комісії Жана-Клода Юнкера 27 серпня. Договір обговорювався також під час робочого візиту прем'єр-міністра Арсенія Яценюка до Польщі.


Документ впроваджує єдиний підхід до регулювання рівня цін на послуги роумінгу і встановлює норми, спрямовані на підвищення прозорості цін і поліпшення обслуговування абонентів в частині надання інформації про тарифи для користувачів послуг роумінгу, - йдеться в повідомленні.


Крім того, за даними комісії, в угоді приділяється увага вирішенню проблем у прикордонних районах. А саме, документ передбачає проведення серії заходів для того, щоб запобігти отриманню користувачами невиправдано високих рахунків через випадковий роумінг.

Документ по суті є переробленою директивою Єврокомісії від 2012 року. Згідно з її нормативам, протягом двох років тарифи на внутрішній роумінг в Європі поступово знижувалися. З середини 2012 одна хвилина вихідного дзвінка в мобільних мережах ЄС стала коштувати 29 євроцентів, а вхідного - 8 євроцентів. А з середини 2014 року, згідно з цією ж директивою, граничні тарифи були знижені до 19 і 5 євроцентів відповідно.

Нормативи торкнулися і розцінки на мобільний інтернет в роумінгу: за два роки вони впали з 70 до 20 євроцентів за 1 Мб, за СМС - з 9 до 6 євроцентів.

Далі затверджений НКРЗІ проект буде направлений на узгодження в Адміністрацію Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Міністерство фінансів України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі країни, АМКУ, Міністерство закордонних справ і Міністерство юстиції країни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень