Школярів Рівного, які не мають щеплень, не допускатимуть до навчання

Бо в області епідемія кору

Батьки учнів 27 школи у Рівному обурені тим, що їх примушують робити дітям щеплення проти кору.

У навчальному закладі спалах інфекції - там вже зареєстрували вісім хворих.

Тож протягом тижня необхідно або зробити щеплення, або у наступний понеділок дітей до школи не пустять.

Чи мала право адміністрація школи вживати такі заходи, ми запитали у начальника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіва:

Це якась самодіяльність. Ми так не працюємо. Я палкий прихильник щеплень, але це – вже занадто.

 

Проте все ж хочу закликати усіх рівнян дбати про своє здоров’я і зробити усі щеплення.

Проте начальник міського управління освіти і науки Василь Харковець зазначив, що такі вказівки надійшли від обласного лабораторного центру, адже у школі майже чверть учнів не мають профілактичних щеплень. Тож директор порушив закон, коли зарахував таких дітей до 1 класу:

До нас надійшов лист від лабораторного центру.

 

Читаю дослівно: «Директор школи порушує вимоги статті 15 Закону України про захист населення від інфекційних хвороб. Пропонуємо забезпечити виконання  законодавства України у дитячих навчальних закладах міста та заборонити дітям, які без причин не отримали профілактичних щеплень, відвідувати заняття».

Керівник лабораторного центру Роман Сафонов повідомив, що дійсно рекомендували директору школи вжити радикальних заходів, адже з таким рівнем імунізації інфекція буде поширюватися і надалі.

Профілактичні щеплення у нашій країні обов’язкові і такі вказівки стосуються усіх навчальних закладів.

До слова, ще тиждень тому кір не реєстрували лише у п’яти школах Рівного, а тепер – у трьох: ЗОШ № 6, 17 і РГГ.

Статистику захворювання на кір у школах обласного центру:

ЗАКОН УКРАЇНИ Про захист населення від інфекційних хвороб Стаття 15. Запобігання інфекційним захворюванням у дитячих закладах 

Прийом дітей  до  виховних,  навчальних,  оздоровчих та інших дитячих закладів  проводиться  за  наявності  відповідної  довідки закладу  охорони  здоров'я,  в якому дитина перебуває під медичним наглядом.  Довідка видається на підставі  даних  медичного  огляду дитини,  якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі,  а також якщо їй проведено  профілактичні  щеплення згідно  з  календарем  щеплень  і  вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями. 

 

Дітям, які  не  отримали  профілактичних  щеплень  згідно   з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям  проведено  з  порушенням установлених  строків у зв'язку з медичними протипоказаннями,  при благополучній  епідемічній   ситуації   за   рішенням   консиліуму відповідних  лікарів  вони  можуть  бути  прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його. 

 

Порядок проведення медичних оглядів дітей і форма довідки для прийому  їх до дитячих закладів установлюються центральним органом виконавчої  влади,  що  забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я. 

 

Працівники дитячих     закладів    підлягають    обов'язковим профілактичним  медичним  оглядам  з  метою  виявлення  хворих  на інфекційні  хвороби  та  бактеріоносіїв  у порядку,  встановленому законодавством. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень