З аудіюванням і без російської мови: рівнянам - про особливості ЗНО-2018

Випускників закликають вже починати готуватися

У Рівне завітали представники Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти і розказали про зміни у ЗНО-2018.

Вперше ЗНО з української мови і літератури проходитимуть  учні та студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

 

З переліку навчальних предметів, з яких складають ЗНО, виключили російську мову.

 

Особливістю ЗНО-2018 є ще й те, що тестування з іноземної мови тепер буде проходити з аудіюванням. Тобто частина тесту передбачає прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

Про заклади, в яких буде аудіювання з іноземної мови, розповів начальник відділу обласного управління освіти і науки Святослав Сидорчук:

Заклади освіти орієнтовано визначені – це буде два заклади в Сарнах і сім - у Рівному. Цих закладів буде достатньо для всіх охочих здавати державну підсумкову атестацію у вигляді ЗНО з іноземної мови.

В закладах, де буде проводитись аудіювання, буде підготовлено 18-20 кабінетів, кожен з яких буде обладнаний звуковідтворюючою технікою.

Важливим є ще те, що при вступі у заклади вищої освіти є дійсними сертифікати ЗНО 2016, 2017 років, окрім іноземної мови. Випускники загальноосвітніх закладів зможуть здавати тести ЗНО не більш, як із чотирьох навчальних предметів.

ЗНО стартує 22 травня і проходитиме до 13 червня. Реєстрація на основну частину ЗНО-2018 триватиме з 6 лютого по 19 березня.

Але перед цим можна буде взяти участь у пробному тестуванні. Воно розпочнеться 24 березня і коштуватиме 139 грн. Також навіть зараз охочі можуть пройти безкоштовне онлайн тестування на сайті http://lvtest.org.ua, кількість проходження якого необмежена. 

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Теги: ОсвітаЗНО
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень