У жіночій консультації на Драгоманова прокоментували інформацію про перенесення закладу

Сказали, що, в першу чергу, треба думати про пацієнтів

Нині жіноча консультація міського пологового будинку Рівного діє у центрі первинної медико-санітарної допомоги «Центральний» - так нині називається колишня поліклініка №2, що на вулиці Драгоманова.

Втім, головний лікар ЦПМСД «Центральний» Олег Шрам поінформував, що жіночу консультацію до 1 липня із закладу мають виселити. Мовляв, так вимагає наказ начальника міського управління охорони здоров’я від 21 квітня про реорганізацію центрів ПМСД. Сайт Радіо Трек писав про це у публікації Жіночу консультацію з вулиці Драгоманова у Рівному таки переносять

Заступник головного лікаря міського пологового будинку Рівного Тетяна Жабчик висловила свою позицію стосовно цього питання:

На мою думку, потрібно шукати якісь компромісні рішення і думати, в першу чергу, про жінок, яких обслуговує жіноча консультація і центр ПМСД. Зазвичай, це - одні й ті ж жінки, які територіально закріплені за нашими закладами. Ми повинні забезпечити їх якісною медичною допомогою, в тому числі інколи залучаючи й фахівців центру ПМСД «Центральний» для консультацій.

 

На нараді  у нашому закладі був начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів. Він запевнив колектив, що на даний момент нема ніяких нормативних документів - наказів чи розпоряджень - щодо переселення жіночої консультації і бути не може.

Тетяна Жабчик зауважила, що Верховна Рада ще не прийняла ніяких законопроектів щодо реформи медицини в цілому. Тому, мовляв,

чи варто бігти попереду потяга і намагатися щось змінити, якщо нема ніяких наказів щодо реформування медицини.

І додала, що у разі необхідності проведення реформ Віктор Іськів пообіцяв колективу жіночої консультації врахувати його думку щодо місця для розташування закладу.

Також заступник головного лікаря міського пологового будинку пообіцяла поспілкуватися з головним лікарем центру ПМСД «Центральний» Олегом Шрамом щодо його повідомлень про виселення із закладу жіночої консультації та висловила сподівання, що й надалі вони працюватимуть у складі центру ПМСД «Центральний». 

Між тим, у телефонній розмові з журналістом Радіо Трек керівник медичного відомства Рівного Віктор Іськів пообіцяв колективу жіночої консультації врахувати його думку щодо місця для розташування закладу.

Водночас зауважив, що  

у найближчі місяці це питання не ппорушуватимуть і жіноча консультація залишатиметься у приміщенні на Драгоманова.

Щодо наказу, про який згадує Олег Шрам, Віктор Іськів зауважує: він стосується перепідпорядкування дільничних терапевтів, а не акушерсько-гінекологічного відділення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень