У виправних колонія Рівненщини не вистачає медиків

А засуджені не проходять вчасно обстеження на туберкульоз

Прокуратура Рівненщини впродовж серпня-вересня перевіряли роботу установ виконання покарань та спеціальних установ Нацполіції в Рівненській області. 

Головним чином перевірки показали що засуджені, які відбувають покарання не отримують належну медичну допомогу, оскільки виправні заклади відчувають гострий брак медичний працівників. 

Зокрема у «Катеринівській виправна колонія (№46)» медична частина, яка була створена у серпня цього року укомплектована медиками лише на половину. Одна з найгостріших проблем у закладі, що утримувані не проходять вчасно флюорообстеження. 

Ситуація із незадовільним кадровим забезпеченням спостерігається і в медичних частинах №№ 96 і 76, які розміщені у державних установах «Городищенська виправна колонія (№96)» та «Полицька виправна колонія (№76)».  В штаті цих медичних частин не передбачені посади лікаря-психіатра, в той час, як всі новоприбулі в’язні повинні оглядатись цим лікарем та у подальшому обстежуватись при профілактичних оглядах.

А у «Рівненському слідчому ізоляторі» встановлено, що медична частина працює без переоформлення ліцензії та акредитаційного сертифікату. Такі ж порушення мають місце і в медичних частинах № № 46, 96, 76 вказаної вище філії.   

За результатами проведених перевірок прокуратура Рівненщини внесла керівникам установ виконання покарань та начальнику філії 4 вказівки про усунення порушень законів щодо медичного забезпечення ув’язнених та засуджених. 

Про перевірки у серпня прокуратура повідомляла таке: Втікають засуджені, немає ліків: що прокурори побачили у в'язницях Рівненщини

За матеріалами відділу нагляду за додержанням законів при 
виконанні судових рішень у кримінальних 
провадженнях та інших заходів примусового характеру 
прокуратури Рівненської області

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень