У Володимирці згорів вольєр для курчат

Рятувальникам вдалося попередити перекидання вогню на житловий будинок

Напередодні о 10:55 до пожежно-рятувальної служби району за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в смт. Володимирець. За вказаною адресою негайно було направлено черговий караул рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини.

Як виявилося, займання сталося у саморобному вольєрі для курчат. Осередок пожежі був розміщений впритул до господарської будівлі та за півтора метри до господарської будівлі сусідів. Рятувальники, які вже за кілька хвилин прибули до місця виклику, відразу провели оперативне розгортання та подали на гасіння пожежі водяний ствол. Пожежу швидко локалізували, не давши вогню поширитися на покрівлі господарських будівель. Знищені рештки конструкції рятувальники розібрали та полили водою, щоб не залишити жодних тліючих осередків та попередити повторне загоряння від жару, що міг лишитися. Для повної ліквідації пожежі рятувальникам знадобилося близько 17 хвилин. Розташовані поруч господарські будівлі були повністю врятовані.

Слід зазначити, що якби не пильність сусіда, який вчасно виявив пожежу, то вогонь міг би завдати куди більших збитків.

Збитки від вогню, враховуючи можливі наслідки – мінімальні. Внаслідок пожежі знищено саморобний вольєр для курчат та 20 курчат-бройлерів.

Як пізніше стало відомо, напередодні виникнення пожежі, власниця господарства, щоб обігріти вольєр з курчатами, залишила там увімкнений електрообігрівач (в народі прозваний «дуйчиком»), помістивши його у відро та пішла на базар. Проте тепло, яке давав електрообігрівач, в першу чергу нагріло сам прилад, оскільки він був у відрі. У зв’язку з цим швидше за все через перегрів він і зайнявся.

Ймовірною причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообігрівача.

Рятувальники ГУ ДСНС України у Рівненській області вкотре звертаються до мешканців району із нагадуванням подбати про належний стан протипожежного захисту власних осель та господарств та суворо дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті.

Пам’ятайте! Лише дотримання простих, але вкрай необхідних заходів, допоможе зберегти Ваше житло та, найголовніше, Ваше життя! Будьте пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а також прищеплюйте це своїм дітям змалку.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень