У військових Рівненщини будуть власні ЦНАПи

В одних із перших

Фото - РВ

У військових будуть власні ЦНАПи. Рівненщина у четвірці українських міст, де до кінця 2018-го року мають з’явитись територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, які за форматом нагадуватимуть центри надання адмінпослуг. Інструкторсько-методичне заняття для військових комісарів вже провели у Чернігові, а у Рівному тим часом почали ремонт приміщення головного комісаріату по вулиці Грабник, 2.

Обличчям до нас - військовий комісар Рівненщини полковник Михайло Гнатів

Як виглядатиме новий центр та хто зможе туди звертатись, розповів військовий комісар області, полковник Михайло Гнатів:

У центрі буде рецепція, де можна буде отримати будь-яку інформацію. Там можна буде замовити та отримати довідку як чинним військовим, так і пенсіонерам, і ветеранам війни. Зі всіх питань можна консультуватися, зокрема з питань соціального захисту, з того ж таки призову на службу. Ви не уявляєте, як багато матерів приходять за консультацією сюди.

 

За потреби людину, яка звернулась у територіальний центр комплектування, ми направлятимемо до спеціаліста, який сидить у цьому ж приміщенні.

 

Зауважу, що після відкриття цього центру головна функція – укомплектування Збройних сил України, з нас не знімається.

 

Згодом такі центри облаштують в усіх районних комісаріатах області. В перспективі усі військові комісаріати називатимуться оцими територіальними центрами комплектування. Втім, ще не внесені зміни до ряду законів, тож поки ці центри відкриватимуться на базі комісаріатів. Тобто будуть їх частиною.

 

Працюватимуть тут, в основному, фахівці відділу соціального забезпечення.

Ремонт розпочали за кошти, виділені Міністерством оборони України. А це 300 тисяч гривень. За словами Михайла Гнатіва, очікується ще одне надходження з Києва - 150 тисяч гривень.  

Крім того, в області діють програми на підтримку військових,

з яких на створення територіального центру вже виділили близько 400 тисяч гривень.

Нині ж у комісаріаті міркують над збільшенням штату і називають дату відкриття територіального центру комплектування - 30 листопада.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень