У центрі Рівного на кілька годин «оселився» гепатит (ФОТО)

Перфоманс на майдані Незалежності попереджав рівнян про небезпеку зараження гепатитом

Рівняни могли проконсультуватись у лікарів. А ті, хто знає про свій діагноз – дізнавались про лікування у центі СНІДу.

Видовищна акція була приурочена до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами. Головний меседж – у зоні ризику може опинитись кожен.

Про ситуацію на Рівненщині повідомила Головний лікар Рівненського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Гандзюк:

У центрі СНІДу проліковано 48 людей, хворих на гепатит С. Це ВІЛ-позитивні. А взагалі програма щодо лікування гепатитів в Україні так і не розроблена. Поки ми не привернемо увагу владців та простих людей до проблеми, ніхто про той гепатит і не згадає. Зараз люди більш поінформовані. Тут треба акцентувати увагу на тому, що гепатит С дуже активно розповсюджується на Сході країни, де зараз іде війна.

Облік хворих на гепатит С, зазначає Олена Гандзюк, в Рівненській області не ведеться. Люди не стають на облік, пояснює спеціаліст, бо нині в Україні немає розробленої програми лікування.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень