У ТОР-100 найкращих хоррорів увійшов фільм, знятий в Україні

Видання IndieWire опублікувало список кращих фільмів жахів в історії, куди увійшло 100 картин. Перше місце критики віддали одній з найпопулярніших стрічок у цьому жанрі - «Сяйву» Стенлі Кубрика

 

Варто відзначити, що найстрашнішим фільмом жахів в історії видання NME в березні назвало інший фільм - «Куіджа: Прокляття Вероніки».

Нагадаємо, що фільм «Сяйво» знятий за однойменним романом Стівена Кінга. Картина з Джеком Ніколсоном в головній ролі вийшла в 1980 році. Згідно з опитуванням, проведеним серед кінокритиків і режисерів, «Сяйво» також визнано однією з найкращих картин в історії в принципі, а не тільки в жанрі хоррор.

В першу десятку кращих фільмів жахів потрапили переважно стрічки, що вже стали загальновизнаною класикою жанру: «Техаська різанина бензопилою», «Дитина Розмарі», «Той, що виганяє диявола», «Хелловін» 1978 року, «Психо», «Очі без обличчя», «Щось», «Чужий» і «Ніч живих мерців».

У сотню кращих хоррорів увійшов і радянський фільм 1967 року «Вій», який, до речі, знімався в Україні, зокрема в Івано-Франківській області та на Чернігівщині.

Цікаво, що дерев'яна церква Пресвятої Богородиці, що в карпатському селі Горохолин Ліс, в якій знімали стрічку, у 2006 році згоріла вщент. І це попри те, що з вогнем разом із селянами боролись п'ять пожежних бригад.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень