У сусідів бізнес кращий

Усі географічні сусіди України випереджають нашу державу у рейтингу легкості ведення бізнесу

Світовий банк підготував новий рейтинг Doing Business 2016, експерти якого оцінюють, наскільки простим є ведення бізнесу в тій чи іншій країні. Так, за останній рік Україна поліпшила своє місце на 13 позицій, посівши 83 місце серед 189 країн світу. При цьому експерти Світового банку зазначили, що ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу, є спрощення реєстрації бізнесу.

У загальному рейтингу враховуються такі показники, як час та вартість відкриття нового бізнесу в країні, отримання ліцензій на будівництво та доступу до електромереж, процедури передачі власності, захист прав міноритарних інвесторів, ставки та час, що іде на сплату податків, час та вартість вирішення комерційних суперечок у суді тощо.

Склад першої п'ятірки рейтингу залишився незмінним – Сінгапур, Нова Зеландія, Данія, Корея та Гон Конг, хоча цього року Данія випередила "азійських тигрів" - Гон Конг та Корею.

Цьогорічними "сусідами" України у рейтингу є Саудівська Аравія та Бруней, тоді як минулого ними були Філіппіни та Багами.

Географічні сусіди України – Польща (25 місце), Білорусь (44 місце), Росія (51 місце), Молдова (52 місце) мають кращі показники.

Раніше Президент України Петро Порошенко виголошував думку, що його така сходинка України у рейтингу не задовільняє. У свою чергу, радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Дмитро Романович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook схвально відреагував на нове місце України у цьому списку. Він зазначив, що країна має всі шанси вже в наступному році увірватися до Топ-50. І це вже на підготовлених проектах.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень