У супермаркеті Рівного з покупця знімають додаткову плату. А ви бачили у своєму чеку такий «бонус»?

Але в «Торбі» кажуть, що все законно

В одному з супермаркетів Рівного до вартості товару в чеку вказують ще й  додаткову плату за обслуговування.

Наша слухачка надіслала нам фотодокази з оголошенням, яке розміщене на розрахунковій касі. В ньому вказано, що з покупця знімають за 100 грн покупки - майже 3 грн комісії, а при розрахунку карткою – майже 4 грн.

Чи є в такому ноу-хау голос закону, розповіла заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби області Оксана Немкович:

Судити чи законно це – дуже важко, потрібно провести перевірку по цьому суб’єкту господарювання. Але якщо суб’єкт господарювання попередив про цю послугу якимось оголошенням, то це може бути і законно. Це є додаткова послуга, кожен покупець може обирати, чи ходити в цей супермаркет і купувати цей товар.

Представник магазину Роман Пограничний пояснив цю комісію тим, що саме так підприємство покриває свої витрати, адже магазин працює без націнок.

Хоча, багато рівнян стверджують, що ціни у супермаркеті не є найнижчими у порівнянні з іншими магазинами. А також споживачі скаржаться, що оголошення про додаткову плату обслуговування розміщене лише біля каси при виході з магазину, коли вже просто незручно повертати товар. 

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень