«Через сплеск інтимних побачень орендувати квартиру в суботу неможливо», - готельєр із Рівного

Про ціни подобової оренди, умови і проблеми галузі

У Рівному є великий вибір житла під оренду. Власники помешкань та агенції нерухомості пропонують різні варіанти:

погодинну оренду, подобову і довготривалу оренду.

Радіо Трек розпитав одного з власників квартир Рівного, який здає їх подобово, про попит, ціни, конфлікти з клієнтами. 

- Чи  є проблема з орендою житла у Рівному?

- Проблеми немає, вибір величезний. Просто бувають пікові ситуації, коли житла не вистачає на всіх охочих. Наприклад, коли у місті відбуваються якісь фестивалі, чемпіонати, змагання, конференції.

Наприклад, нещодавно до Рівного приїхали понад 700 гімнасток. Окрім спортсменок, з ними були тренери, батьки, родичі. І всіх цих людей треба було десь поселити. Тому знайти вільну квартиру практично неможливо.

Є також піки у вихідні дні. У суботу неможливо зняти житло, бо активується сексуальне життя громадян і багато людей приїжджають у місто чи на відпочинок, як туристи, чи по роботі.

У Рівному, як і по всій країні, зараз популярне таке явище як «неорганізований туризм». Ну, зазвичай на вихідні дні і зростає вартість оренди.

А вже у понеділок-вівторок всі квартири порожні.

- Яка вартість оренди квартири щодобово?

- Ціни дуже різні, бо квартири є різного класу – від економ до класу ЛЮКС. Є багато складових ціни: площа помешкання, розташування житла, ремонт, тип будинку, технічне забезпечення. Ціни стартують від 250 до 800 грн за добу. У вихідні та святкові дні ціни зростають.

- Який район міста найпопулярніший для клієнтів?

- Вулиця Соборна. Це найпопулярніша «горизонталь», де орендують житло. Від району автовокзалу на Київській до пивзаводу. Бувають випадки, коли житло орендують бригади будівельників, які виконують якісь роботи на вулиці Макарова, то, зрозуміло, шукають житло поблизу об’єкта.

- Які клієнти найгірші?

- Дуже шкода, але є велика кількість неприємної «публіки»: наркомани, представники ромської національності, злодії, які викрадають техніку. Також я не люблю працювати зі студентами. Взагалі стараюсь уникати клієнтів, які не досягли 21 року. Лише у разі абсолютних винятків. Ще на початку нашої роботи ми «набили гуль» зі студентами. Ось навіть нещодавно неприємний курйоз стався на День студента. Вмовили мене молоді люди здати їм житло. Вони дуже просили і пройшли мій особистий «фейс-контроль». Я ризикнув, але люди, які на вигляд здалися відповідальними, обдурили мене. Після їхніх гулянь квартира була, як у фільмах після американських вечірок. Я проколовся… Однак я сфотографував документи клієнта і знайшов його.

- Що може бути причиною виселення клієнта?

- Був у моїй практиці і такий неприємний випадок. Довелося виселяти людей, бо вони відпочивали надто шумно і заважали сусідам. Тому, якщо люди дебоширять, я приїжджаю і виселяю їх! Був випадок, коли компанія винесла колонки на дах будинку і влаштували там гулянку. Сусіди звернулися до поліції.

Наш експерт також зауважив, що ще під час розмови з клієнтом він проводить кілька професійних фільтрів, за якими визначає, чи надійну людину впускає у квартиру.

Такими, наприклад, є манера спілкування людини і «фейс-контроль». Адже шахраїв вистачає.

 

Був навіть випадок, коли жінка показала ніби свій паспорт, який був грубо перероблений з чоловічого, - каже експерт.

Тому у Рівному часто застосовують страховку. Наприклад, коли, окрім вартості оренди житла, передбачають ще додаткову суму. Якщо гості зробили якісь збитки, кошти їм не повертають. Або ж, коли речі непошкоджені, клієнт отримує страховку назад у повному обсязі.

Проте, окрім небезпечних клієнтів, є безвідповідальні орендодавці. У Рівному неодноразово були випадки, коли люди орендували квартири, яких у реальності не існує.

Тому клієнтам треба бути уважними і не «клювати» на дуже дешеві варіанти.

Відомо, що ошукані громадяни потім зверталися до поліції. Вони переказали гроші псевдовласнику, а послуги не отримали. Виявилося, що фото кімнат, які були в інтернет-оголошенні, були зроблені взагалі в іншій країні. Тобто, така собі «квартирна солянка».

Аби клієнту убезпечити себе, необхідно скласти договір оренди і перевірити документи на власність помешкання.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень