У стрілянині на Сарненщині підозрюють колишніх АТОвців

В одного із затриманих знайшли цілий арсенал зброї, можливо привезеної з фронту

Двоє із п’яти підозрюваних у стрілянині в селі Люхча Сарненського району у 2014 році воювали в АТО. Відомо, що вони причетні до служби в батальйоні «Айдар». Про це розповіли заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан та начальник слідчого управління Нацполіції області Олександр Панасюк.

Так, при затриманні чоловіків у суботу поліцейські знайшли цілий арсенал зброї. Пізніше, на Житомирщині, де власне й проживають злочинці, в одного з них провели обшуки в гаражі, розповідає Олександр Панасюк:

Вирішили провести перевірку зброї. Ми вилучили автомат та ручний кулемет Калашникова, СВД (снайперську гвинтівку Драгунова), два гранатомети РПГ-7 та п’ять зарядів до них, 3 тисячі боєприпасів, а також 10 гранат: п’ять Ф1 та стільки ж РГД-5.

Ми думаємо, що це не останнє вилучення.

Чи привезли зброю із зони АТО, поліція наразі перевіряє. Що ж до затриманих, то ніхто з них не має постійного місця роботи. Усі віком від 30 до 40 років. У вбивстві 54-річного мешканця Люхчі правоохоронці підозрюють водія білого «Форда», на якому приїхали жителі Житомирщини. Вони, нібито, збирались купити в селянина бурштин, але натомість відкрили по чоловіку та його сину вогонь і забрали вісім кілограмів сонячного каміння собі.

Власник бурштину загинув від поранення у живіт, а його 26-річний син відбувся легким ушкодженням руки. Зараз хлопець дає слідчим покази. Водію «Форда» сьогодні в суді оберуть запобіжний захід, інших чотирьох тримають в слідчому ізоляторі. Їх міський суд заарештував на два місяці.

Нагадаємо, 28 січня у селі Люхча, що у Сарненському районі, сталася стрілянина, в якій зинув 54-річний чоловік. Про це ми писали у матеріалі

Жителя села Люхча на Рівненщині вбили через 8 кілограмів бурштину

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень