У селище на Рівненщину активістка запросила художників і влаштувала пленер (ФОТО)

Робота художників на повітрі особливо зацікавила місцевих дітей

Близько десятка художників з Рівного та Львова відвідали селище Клевань, що в Рівненському районі, щоб відобразити пам’ятники архітектури містечка на своїх полотнах.

Активістка з Клевані Інна Львівська стала організатором та ідейним натхненником одноденного пленеру обласної спілки художників. Адже хоче, щоб українці знали не лише про заменитий Тунель кохання біля Клевані, а й про тутешні архітектурні об'єкти, і зокрема про замок князів Чарторийських, заснований ще у 15 столітті.  

У нас є чим здивувати туристів, які цікавляться архітектурою. Адже маємо спадок князів Чарторийських. Тому, власне, й виникла ідея провести цей пленер, аби художники в притаманних їм техніках письма зобразили ці об’єкти, - розповідає Інна Львівська.

Інна Львівська каже, що художники перед проведенням пленеру приїжджали до Клевані, щоб оглянути усі пам’ятки архітектури. Адже їм важливо не лише підібрати об’єкт, але й вибрати поттрібний ракурс та освітлення об’єкта. Лише успішна композиція усіх елементів й дозволить створити витвір мистецтва.

А під час пленеру організатора особливо вразило те, що робота художників зацікавила клеваньских дітей. Вони майже весь день не відходили від митців, спостерігаючи за тим, як творяться картини.

Тож думаю такі пленери потрібно проводити частіше, можливо, це підштовхне місцевих дітей до навчання в художніх школах, - зазначила Ірина Львівська.

За словами жінки, під час пленеру художники зробили лише замальовки готових картин. Далі їх чекає кропітка робота у майстернях. А готові полотна можна буде побачити

на виставці, яка відбудеться у Клевані 30 вересня під час святкування Дня замку Чарторийських.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень