Сьомий інклюзивно-ресурсний центр відкрили на Рівненщині

У Рокитному

У центрі проводитимуть корекційно-розвиткові заняття з дітьми віком від 2 до 18 років і допомагатимуть їх соціальній адаптації.

Центр має 7 освітніх осередків, зокрема для занять лікувальною фізкультурою, куточок логопеда, реабілітолога, психолога, олігофренопедагога, ресурсну кімнату, відпочинковий та адміністративний.

Окрім того, у закладі працюватиме й медична сестра.

[media=131762][media=131761]

Керівник управління освіти і науки ОДА Григорій Таргонський зазначив, що це в першу чергу освітній заклад:

Хочу ще раз наголосити, що інклюзивно-ресурсний центр – це не медичний заклад, а освітній. Там не будуть лікувати, а будуть проводити корекційно-розвиткові заняття для особливих діток.

Батьки дітей з особливими освітніми потребами можуть отримувати консультації щодо розвиткових занять вдома та адаптації дітей в інклюзивному класі, що є у кожній ЗОШ в області.

Нагадаємо, відкриття такого закладу є реальним втіленням Меморандуму про співпрацю, який торік підписав голова ОДА Олексій Муляренко разом з дружиною Президента Мариною Порошенко.

До кінця 2019 року на Рівненщині планують відкрити 33 інклюзивно-ресурсних центри.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень