У Рівному зустрілись освітяни з усієї України

Учасники наради обговорювали зміст освітніх реформ, пріоритети освітньої політики в умовах децентралізації влади.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, яка була присутня на зустрічі, проанонсувала виділення коштів для підтримки об’єднаних територіальних громад для придбання шкільних автобусів, оснащення шкіл комп'ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, впровадження енергозберігаючих технологій та підняття заробітної плати вчителям.

Крім того, Лілія Гриневич акцентувала увагу на впровадженні інклюзивної освіти, за якою, відповідно до європейських практик, дитину з обмеженими можливостями не можна ізолювати від однолітків. А для цього необхідна відповідна підготовка кожного вчителя, не залежно від того, чи є у нього в класі така «особлива» дитина.

Освітяни країни мали змогу ознайомилися із системою роботи з обдарованими дітьми КЗ «Школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Рівненський обласний ліцей» РОР, відвідали Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі, де обговорили питання щодо функціонування закладів ПТО. А на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти було проведено секційне засідання ректорів/ директорів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти, серед низки питань якого було обговорено навчальні програми та зміни до них, підручники, які видаватимуться тощо.

Другого дня відвідали національний університет «Острозька академія», де і провели засідання «круглого столу», серед порушених питань були опорні школи, ДІСО, моніторингові дослідження якості початкової освіти, морально-духовне виховання.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень