У рівненському бункері Коха пропонували облаштувати музей УПА

Така пропозиція пролунала на громадських слуханнях з приводу «реінкарнації» бункеру Коха, що поблизу краєзнавчого музею

Втім, таку пропозицію відкинули і навіть назвали такою, яка б «народила» нові провокативні сюжети для російського телебачення. Натомість було підтримано пропозицію очільника міського управління культури і туризму Тараса Максименка про створення на території бункеру музею тоталітаризму. Ба більше, орендаря об’єкта, рівненського колекціонера старовини Сергія Шабаліна молодшого, зобов’язали це зробити. До того ж у найкоротші терміни – за один рік.

Сам Сергій Шабалін, який досі не має жодного проекту на облаштування у бункері Коха музею, пообіцяв зважати на думку експертів.

Тож у підсумку Шабалін підтвердив наміри створити у трьох підземних кімнатах музей тоталітарного режиму. Однак назвав інший термін – два роки «за сприятливих умов».

І якщо влада такі умови нібито вже надає, то історики, наприклад, саму ідею критикують. З різних причин.

Зокрема, побоюються, що музей можуть затопити ґрунтові води. А ще не подобається фахівцям і той момент, що у музеї, де розповідатимуть про людські жертви, можна буде випити та попоїсти.

Між тим, є і ще один «недолік» – сараї, які розташовані у дворі прилеглого до бункера житлового будинку.

Після експертних громадських слухань Сергій Шабалін пообіцяв краще вивчити усі «підводні камені» питання та згодом представити рівнянам проект. Його імовірно також винесуть на обговорення.

Суму, яку треба вкласти у музей та облаштування навколишньої території, Шабалін не озвучив. Лише натякнув, що для старту йому потрібно 100 тисяч доларів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень