У Рівному засудили хлопця за намір створити «Поліську Народну Республіку»

20-річний рівнянин розповсюджував агітаційні листівки у Північних районах області

Як повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області, до кримінальної відповідальності притягнуто 20-річного жителя міста Рівне, який вчинив замах на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 15 ч.2 ст.110 КК України).

Ще на стадії досудового розслідування він уклав з прокурором угоду про визнання винуватості у тому, що намагався розповсюдити серед мешканців північних районів Рівненщини листівки із закликами щодо ліквідації Української державності та утворення на території України незалежного державного утворення так званої «Поліської Народної Республіки», організації масових заворушень, а також розмістити триколор терорганізації «Донецька Республіка» в одному із міст області. 

Цей злочин не було доведено до кінця з причин, які не залежали від волі агітатора, оскільки у вересні 2016 року його було затримано оперативниками контррозвідки органу безпеки, а листівки із сепаратистськими закликами та триколор – вилучено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України у Рівненській області під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

Розглянувши обвинувальний акт, Рівненський міський суд з урахуванням позиції державного обвинувача визнав рівнянина винним у вчиненні інкримінованого йому злочину та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Одночасно, з урахуванням того, що підсудний щиро розкаявся у вчиненому злочині та до кримінальної відповідальності притягується вперше, до нього судом застосовано ст. 75 КК України та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю 2 роки

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень