У Рівному замість храму у «Царському селі» хочуть звести… дитсадок

Для цього у громади планують відчужити відразу дві земельні ділянки

Відповідне рішення ухвалила спеціально створена комісія міськради Рівного під час свого засідання, у вівторок, 9 жовтня.

Так, голова комісії з вивчення законності будівництва церкви на земельній ділянці на вул. Дачній, 19 Ірина Пилипчук запропонувала скасувати «незаконне», за її словами, рішення про зміну цільового призначення вказаної ділянки і повернутися до попереднього – для ведення сільськогосподарської діяльності.

До того ж, згідно з висновками ДАБІ, з теперішнім будівництвом на Дачній є чимало проблем.

Головна – храм УПЦ МП зводять у зоні Ж-1, яка є зоною садибної житлової забудови. 

 

Тому депутати міськради вимагатимуть зупинити будівництво та знести капличку, яка розташована на сусідній із будівництвом Храму ділянці.

До речі, згідно з чинним законодавством, будувати культові споруди у цій зоні можна, однак для цього необхідно отримати спецдозвіл чи погодження.

На попередніх засіданнях комісія вже приймала рішення про накладення мораторію на скандальне будівництво.

Однак втілити його у життя неможливо, так як ділянка перебуває у приватній власності.

На фото: друга зліва - голова комісії Ірина Пилипчук

Як каже Ірина Пилипчук:

Ділянка за адресою Дачна, 19 спочатку знаходилася у приватній власності Булавської Олени Савічної, яка отримала її від розподілу земель, які були у колгоспі «Волинь».

 

Але питання наступне: вона одержала одну чи дві ділянки (тому що за цією адресою знаходиться дві ділянки – 10 сотих і 11,8 сотих)?

 

Потім цю ділянку вона подарувала релігійній  громаді Серафима Саровського і далі релігійна громада перепродала її Кочубею.

 

А вже у березні був здійснений договір міни власниками. Тобто, тепер Кочубей володіє земельною ділянкою Дачна, 26, а релігійна громада – ділянкою на Дачній, 19.

Голова комісії зазначила, що

міськрада може у примусовому порядку викупити (відчужити) обидві ділянки і збудувати на місці недобудованого храму та майбутнього магазину і кафе (Дачна, 26) комунальний дитсадок.

Та для цього спершу необхідно змінити цільове призначення земельної ділянки за адресою вул. Дачна, 19 до попереднього – під ведення сільського господарства.

Цю пропозицію члени депутатської комісії підтримали одноголосно. Kомісія вирішила подати до прокуратури колективне звернення щодо відкриття кримінального провадження з приводу чисельних порушень законодавства нинішніми забудовниками.

До слова, представників прокуратури запрошували на засідання спеціальної комісії, однак вони запрошення проігнорували.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень