У Рівному здешевлять вуличне освітлення. За новою схемою

Його зроблять енергоощадним

Для цього у всіх вуличних ліхтарях замінять лампи на світлодіодні. Однак з бюджету міста на це не витратять ні копійки. А скористаються схемою залучення до цього приватного інвестора, яка давно діє в усьому світі.  

Міський голова Рівного Володимир Хомко наводить приклад того, як діє схема:

Наприклад, виконком споживає тепла на 1000 гривень на місяць. Приходить приватник. Робить аудит. Ми бачимо, що виконком може споживати на 700 гривень. Тобто 300 гривень економії в місяць. Інвестор дивиться, що за 5 років, якщо збирати по тих 300 гривень, можна окупити свої кошти. Тоді ми укладаємо угоду з цим приватним інвестором. Він модернізує наше приміщення. І забирає кошти за рахунок економії, яку ми робимо. І потім нам це залишає.

За словами Володимира Хомка, великих шкіл і дитсадків, які могли б таким чином модернізувати, у Рівному майже не залишилося. Адже їх давно поутепляли, замінили вікна. Тому було вирішено здійснити модернізацію вуличного освітлення. І міськвиконком на останньому засіданні доручив комунальному підприємству «Міськсвітло» провести конкурс на відбір інвестора. Очікувана економія внаслідок заміни вуличних ламп на світлодіодні  має сягнути понад 2 мільйонів гривень щорічно.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень