У Рівному відкрили фотовиставку про дітей-аутистів (ФОТО)

Це фото-звіт соціального проекту «Діти дощу – частина своєї держави України», який проходив вже вшосте, з 3 до 14 липня, на базі оздоровчого закладу «Світанкова зоря» в селі Олександрія Рівненського району. У таборі перебувало 27 дітей з аутизмом та їхні батьки з Рівненської, Одеської, Житомирської, Львівської областей та Києва.

Фотовиставка, яку в ТЦ «Злата Плаза» відкрили сьогодні, висвітлює найяскравіші моменти з життя цього табору. На думку батьків, такі заходи потрібні в першу чергу для того, аби поширювати інформацію про саме захворювання, адже нині навіть не всі лікарі здатні його виявити. Про це нашому кореспонденту розповіла мама хлопчика з аутизмом, Галина Кравчук:

– Якби я в той час знала ту інформацію, яку я знаю зараз про аутизм, про його прояви, про можливості роботи, корекції, можливо воно було би все інакше. А так виходить просто через брак інформації та спеціалістів, які знають, що робити з цими дітьми, просто втрачається дорогоцінний час. Корекції піддаються дітки до 8-10 років. І що мами встигнуть вкласти в тих діток, те і встигнуть.

В таборі упродовж 12 днів із дітьми інтенсивно займалися 20 висококваліфікованих фахівців. Також проводилися навчання і для батьків. Щовечора на таборувальників чекала розважальна програма, до сценарію якої увійшли імпровізовані вистави за участю дітей та батьків, катання на бричці і розведення традиційного табірного вогнища. Також діти стрибали на батутах, каталися на надувних гірках та водяних доріжках, ходили у ліс на пікнік.

До слова, фотовиставка «Діти дощу» триватиме до 20-го серпня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень