У Рівному торгують наркотиками по 20 гривень

Проблеми продажу наркотиків та алкоголю неповнолітнім порушили сьогодні на громадських обговореннях, що проводилися в управлінні Патрульної поліції Рівного

Зокрема, начальник управління Сергій Мерчук зазначив, що нині в місті існує проблема, яку важко врегулювати – це продаж наркотику під назвою «насвай». У Вікіпедії про неї пишуть таке: 

Насвай (насс, насибай) — широко використовувана в країнах Середньої Азії суміш, основним компонентом якої є махорка або тютюн, додають також гашене вапно, золу різних рослин, верблюжий або курячий кал, олію.

Нині, відповідно до законодавства, ця речовина офіційно не віднесена ні до прекурсорів, ні до наркотиків. Тому активно продають її, як визначили поліцейські, аж у трьох точках Рівного. Там ціна становить 20 гривень за 5 грамів речовини.

Як відзначає Сергій Мерчук, вживають насвай методом закладання за нижню губу, і він має досить негативні наслідки для дітей:

Просто втрачають розумові здібності, вони стають неврівноваженими, вони не слухають батьків, знижуються оцінки в школі. І що найстрашніше - гниє нижня губа.

Також під час обговорення порушили тему продажу алкоголю неповнолітнім. Начальник управління торгівлі Рівнеради Ігор Остапенко зазначив, що у великих супермаркетах таких випадків не трапляється, адже там високий рівень відповідальності працівників, і до того ж, працює відеоспостереження. Однак, малі точки продажу все ж залишаються, і з ними потрібно боротися окремо з кожним випадком.

Нагадаємо, за зафіксований продаж алкоголю неповнолітнім особам заклад позбавляють ліцензії на торгівлю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень