У Рівному святкували День Басового Кута (30 ФОТО/ВіДЕО)

У минулі часи ця ділянка землі не входила до складу Рівного, а була окремим селом. Перша згадка про населений пункт під назвою Басів Кут припадає на 1429 рік – саме тоді село вперше фігурувало в офіційному акті того часу.

- Однак, про те, що на території нинішнього Басового Кута існувало поселення ще у п’ятому тисячолітті до нашої ери, свідчать археологічні розкопки, проведені Ігорем Свєшніковим.

Басівкутське поселення належить не тільки до найдавніших, але й до найстійкіших: воно проіснувало протягом багатьох тисячоліть, переживши численні лиха та спустошення. Знайдені археологічні пам’ятки ХІ-ХІІІ століть в районі Басового Кута дають змогу зробити припущення, що саме тут розміщувався важливий адміністративний центр округи в часи Київської Русі, - йдеться на сайті міського управління культури.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень