У Рівному свідоцтво про народження дитини видають у пологовому будинку

Раніше документ видавали лише у РАЦСі

У пологовому будинку Рівненської міської ради вперше вручали свідоцтва про народження дитини.

Після обласного перинатального центру, це вже другий заклад на Рівненщині, який підключився до цього проекту.

Нагадаємо, раніше, аби отримати свідоцтво про народження дитини, обов‘язково необхідно було звертатися до РАЦСу. Тепер же його можна отримати на місці.

У пологовому будинку для цього обладнали спеціальний кабінет, куди батьки можуть здавати усі необхідні документи й отримати свідоцтво про народження дитини наступного дня після пологів. Детальніше – головний лікар пологового Сергій Сулімовський:

- У нас 99% пологів партнерські. Жінка знаходиться в родзалі або з чоловіком, або з мамою. І якщо є чоловік, він бере паспорт дружини і паспорт свій та йде до РАЦСу в кабінет біля пологового відділення, віддає довідку про народження і вже ввечері він може поїхати у РАЦС отримати свідоцтво про народження вже в цей же день, або наступного дня він або жінка отримають його у пологовому будинку.

У пологовому будинку Рівненської міської ради свідоцтва про народження дитини вже отримали 10 сімейних пар.

Молодий батько Сергій Король із Квасилова говорить, що така ініціатива Міністерства юстиції є досить зручною. Подружжю не довелося звертатися в сільську раду і чекати на отримання свідоцтва про народження за місцем проживання:

- Скажемо так, не просимо бабу з дідом чи ще кого-небуть, щоб і в ту сільраду і там все оформляли. Тут все на місці. Нікуди далеко ходити не треба. Чи навіть через тиждень приїхав додому і тоді вже вдома сам оформляєш всі документи. А так зразу все на місці, під рукою, як то кажуть.

Додамо, що у нашій області до такої ініціативи Мін'юсту поки підключили лише місто Рівне. Однак обіцяють, що згодом свідоцтва про народження дитини можна буде отримати у пологових будинках інших населених пунктів Рівненщини.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень