У Рівному стрімко зросла кількість хворих на грип та ГРВІ

Говорити про епідемію ще рано

Медики поки не беруться говорити, чи це вже початок сезонної епідемії, чи така статистика викликана новорічними вихідними. Люди почали активно звертатися за допомогою лікарів лише напередодні, у перший робочий день Нового року. За словами начальника міського управління охорони  здоров’я Вікторії Покоєвчук, якщо в останній тиждень грудня (25.12.15-31.12.15) у місті зареєстрували близько 1223 хворих на грип та ГРВІ то станом на 4 січня зареєстровано 782 випадків хвороби. При цьому традиційно найбільше хворіють діти, їх  серед хворих 578. Проте Рівне до такої ситуації готове, говорить Вікторія Покоєвчук:

Ми узгоджуємо усі нюанси роботи із бригадами швидкої допомоги. В поліклініці №2, дитячій міській лікарні, КЗ Центр ПМД Ювілейний працюють бригади невідкладної допомоги. В дитячій лікарні працюють цілодобаво, а в наших дорослих поліклініках працюють від 10:00 до 22:00 - каже Вікторія Покоєвчук. 

При цьому медики за словами пані Покоєвчук нині забезпечені санітарним транспортом, для оперативного о реагування на звернення рівнян. Аналізуватимуть ситуацію медики завтра, але вже зараз закликають рівнян звертатися по допомогу до дільничних медиків і не займатися самолікуванням.

До слова Вікторія Покоєвчук підтвердила інформацію про два діагностованих випадки грипу штаму H1N1, або як його називають каліфорнійського грипу, у дітей. Проте малеча на сьогодні почувається уже краще, їх виписали додому.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень