У Рівному стартувала всеукраїнська акція з безкоштовними коміксами про УПА (ФОТО)

Вона триватиме тиждень

Під Рівненською ОДА сьогодні влаштували виставку фотографій солдат УПА та роздавали безкоштовні комікси про українських повстанців, які видавалися в середині 20-го сторіччя.

Це перший етап всеукраїнської просвітницької акції «Заграва», яка присвячена 75-річчю створення Української повстанської армії. Організовують її Спілка Української Молоді в Україні, Міністерство молоді та спорту та управління молоді та спорту Рівненської ОДА.

Акція триватиме тиждень та передбачає подібні виставки в населених пунктах Рівненщини та України в цілому, розповідає заступник голови Спілки Української Молоді Павло Євтушок:

Далі ми будемо сплавлятися по Случу до села Тинне та зупинятимемося по селах і там презентуватимемо виставку. В кінцевому етапі ми хочемо дійти до хутора Нетоше, де був перший вишкільний табір УПА «Холодний Яр».

Потім ця виставка розійдеться по обласних центрах, де є наші осередки, але переважно орієнтуватимемось на південь і схід України.

Виставка завершиться в обідню пору, після чого організатори вирушать до села Устя, що в Корецькому районі, звідки й почнеться сплав. В ньому візьмуть участь понад півсотні шанувальників історії повстанців з різних регіонів нашої держави.

До «Заграви» випустили 5 тисяч примірників коміксів про воїнів УПА.

Раніше вони видавалися повстанською діаспорою в 50-х роках у журналі «Крилаті».

Нині їх роздають безкоштовно – 1000 брошур планують виділили на Рівненську область, а інші чотири тисячі розповсюдять в інших регіонах України.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень