У Рівному шукають інформацію про похованого на найстарішому кладовищі міста вчителя

Це робить дослідник кладовища, працівник Рівненського обласного краєзнавчого музею Галина Данильчук

Вона написала у соцмережі Фейсбук:

На кладовищі "Грабник" похований Захаржевський Юліан Антонович. Заслужений вчитель УРСР...
Можливо, хтось має якісь відомості про цю людину або знає його родину...

Пізніше Галина Данильчук поінформувала про те, що знайшла скупі відомості про вчителя. Зокрема, про те, що він жив і працював у селі Городок Рівненського району, помер у лікарні Рівного, тут і поховали. Після війни Юліан Захаржевський був директором Городоцької школи і у Городку навіть є вулиця Захаржевського.

Також невідомо, як вчитель виглядав. Адже фото з його пам'ятника зникло. 

Трішки інформації про Юліана Захаржевського Галина Данильчук отримала від мешканців села Городок Рівненського району, а також прочитала у книзі 1967 року випуску «Історія місті і сіл. Ровенська область». Втім, її недостатньо. Тому Галина Данильчук просить відгукнутися всіх, хто може щось розповісти про похованого у Рівному вчителя. Їй можна писати у соцмережі Фейсбук або телефонувати у Рівненський обласний краєзнавчий музей.

До речі, Галина Данильчук вже встановила понад 400 імен людей з близько 800, похованих на кладовищі Грабник. Якщо вдасться зібрати достатньо матеріалу, каже вона, можна буде видати довідник кладовища. 

До речі, ми писали про кладовище "Грабник" у публікаціях  Рівне має свою «Личаківку», але у Львові вона заробляє, у нас - занепадає та Як виглядає найстаріше кладовище Рівного (17 ФОТО)

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень