У Рівному не будуть сортувати все сміття

Сміттєпереробний завод не працює

З 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, на сміття для захоронення та небезпечне.

Докладніше про сортування та захоронення сміття у місті розповів начальник КТП-1728 Ростислав Кралюк:

Звичайно, сортувати треба, всі сортують, вся Європа сортує.

 

Ми дивилися на сайті Верховної Ради, що є закон, який пропонує відтермінувати на рік.

Не всі зараз готові до сортування, не всі сміттєзаводи чи полігони мають сортувальні лінії. І от так ввести, коли непідготовлені всі!

 

Я вважаю, що треба все ж відтермінувати. Ми не сортуємо сміття, ми захоронюємо, в нас є поряд завод, який це робить, але він не працює.

Ростислав Кралюк також зазначив, що сміттєзвалища по області є перенасиченими, тому введення цього закону є просто необхідним, але для його реалізації потрібно фінансування з боку держави.

Також по місту стоїть більше сотні контейнерів для сортування, відходи з яких відправляють на пункти прийому. Таке сортування є вигідним, адже приносить дохід у місцевий бюджет.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень