У Рівному розповіли, чому в дитсадках немає м’яса  

Та чому не всі дошкільнята «постили» у березні

Весь березень частина рівненських дошкільнят не їла м’ясних страв у дитсадках. Все через тендер, у якому «засумнівались» спецслужби, пояснили в міському управлінні освіти.

Йдеться про 27 дошкільних навчальних закладів Рівного. Це ті дитсадки, закупівлею продукції для яких займається управління освіти, оскільки вони не мають своєї бухгалтерії.

Сам тендер на закупівлю м’яса для ДНЗ на весь цей рік, на суму 7 мільйонів гривень, управління провело вчасно. Втім, обласне управління СБУ після перевірок запідозрило учасників торгів у змові і результати тендеру скасувало.

Відомо, що в тендері брали участь підприємці з Рівненської області. Їхні імена не розголошують.

Формулювання з офіційного листа СБУ, який надійшов у управління освіти міста, зачитала журналістам заступник міського голови Галина Кульчиснька:

 - Працівниками ГУ СБУ в Рівненській області встановлено, що зазначені в торгах учасники можуть вдаватися до змови… З врахуванням вищевказаного, з метою попередження можливих протиправних дій при проведенні тендерної процедури, управління СБУ просить вжити заходів для забезпечення виконання закону України про публічні закупівлі. 

Зауважимо, що фахівці управління освіти відразу після скасування тендеру оголосили нові торги, результати яких будуть відомі у наступний понеділок, 26 березня.

А поки чиновники вирішували питання з тенедером, діти отримували збалансоване харчування, запевнила начальник відділу дошкільної освіти управління освіти і науки Рівненського міськвиконкому Галина Ремизович:

 - В результаті нам довелось замінити м'ясо продуктами із високим вмістом білка. Це риба, варена ковбаса, кисломолочні продукти, твердий сир в тому числі. Безумовно, яйця теж входили у список. У кожному дитсадку є примірне двотижневе меню з підрахунками калорій. До того ж, є таблиця, де чітко написано, яка заміна і на скільки грамів потрібна для того, щоб правильно замінити м'ясо.

В управлінні освіти кажуть, що така ситуація протримається до кінця березня.

Адже результати нового тендеру оголосять у понеділок, 26 березня. Після цього через 10 днів управління підпише контракт із підприємцем, який вже на наступний день зможе поставити м'ясо у дошкільні навчальні заклади Рівного.

Очікується, що вже в перших числах квітня у меню дошкільних навчальних закладів з’являться м’ясні страви.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень