У Рівному пройде мистецький фестиваль «СУП-КУЛЬТУРА»

Уже цими вихідними

Фото - 0362.ua

5-7 жовтня у Рівному відбудеться найбільша мистецька подія осені – фестиваль «СУП-КУЛЬТУРА».

Триденний молодіжний захід, який об’єднує сучасну українську поезію, прозу та пісню, а цього року – ще й переклади, пройде уже вдруге. Фестиваль орієнтований, перш за все, на студентів і творчу молодь.

Організатори заходу хочуть показати, що сучасна українська література відрізняється від поширених у суспільстві стереотипів – письменники можуть пити пиво і вживати зі сцени нецензурну лексику. У цей концепт прекрасно вписується і рок-музика, яка супроводжуватиме головний літературно-музичний захід фестивалю - «Літ-ра року».

На фото (зліва направо): Валентина Люліч, Вікторія Гупалюк, Ірина Баковецька-Рачковська, Тетяна Сладковська

За словами голови Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірини Баковецької-Рачковської, спочатку організатори хотіли відмовитися від проведення фестивалю через недостатнє фінансування. Так, бюджет «СУП-КУЛЬТУРИ» цьогоріч скоротили втричі – три дні фестивалю оцінили усього у 20 тис грн.

Однак торік фестиваль зацікавив чимало людей, які захотіли долучитися й цього року, каже очільниця обласної організації Національної спілки письменників України:

Тож, ми вирішили, що його варто проводити. Можливо, запросити менше гуртів, рок-гуртів, тому що фестиваль СУП-культура, відповідно до назви, включає в себе не лише письменницьку діяльність, а й артову. Ми запрошуємо одних із кращих виконавців, які мають якісь рейтинги по Україні. Цьогоріч ми запросили переможців фестивалю «Тарас Бульба» - гурт «Регулятори» з Євгенією Чуприною.

У заході візьмуть участь не тільки рівненські літератори, а й гості з інших міст, зокрема, Харкова та Києва. У контексті фестивалю буде своєрідний міні-проект «Література об’єднує Україну» - зійдуться схід і захід, Харків і Рівне.

Програма заходів

     П’ятниця, 5 жовтня

16:00 - «Арт-ланч» - традиційне варіння супу під виступи митців - «Ланч Бістро», вул. С. Крушельницької, 77.

     Субота, 6 жовтня

10:00 – зустріч з лауреатами міської літературної премії імені Уласа Самчука - музей Уласа Самчука, вул. С. Петлюри, 17.

15:00 – зустрічі та презентації відомих українських письменників – книгозбірні Рівненської централізованої бібліотечної системи.

19:00 – Рок-літ івент «Літ-ра року» (музично-літературні виступи) – паб «Сталева гора», вул. Відінська, 1Б.

     Неділя, 7 жовтня

11:00 - 17: 00 - творчі зустрічі та презентації відомих українських письменників - книгозбірні міської бібліотечної системи.

Організаторами фестивалю стали Рівненська обласна організація Національної спілки письменників України та міське Управління культури і туризму, а також Централізована бібліотечна система Рівного.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень