У Рівному провели акцію до Дня усиновлення (ФОТО)

Задля привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування

Сьогодні у центрі Рівного відбулася благодійна акція-флешмоб «Усиновлення - це любов назавжди».

Захід спрямований на привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування. Його приурочили до Всеукраїнського Дня усиновлення, який традиційно відзначають 30 вересня.

Організаторами акції стали Служба у справах дітей Рівненського міськвиконкому, благодійний фонд «Майбутнє дітям України», ГО «Міжнародна місія АГАПЕ» та Альянс «Україна без сиріт».

За словами начальника служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому Андрія Міщені, нині у місті проживає близько 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування:

Із них 167  -  влаштували на виховання у сім’ї опікунів та піклувальників, а 29 дітей мають підстави бути усиновленими, так як більшість – під опікою родичів. Шестеро з цих 29-ти - виховуються в інтернатних закладах. Переважно це малюки, які мають проблеми зі здоров’ям, а також діти з особливими потребами.

Також він зазначив, що кількість охочих усиновити дитину не зменшується, але з цим виникають певні нюанси:

Проблема не в тому, що немає охочих - проблема в тому, що ті, хто хочуть усиновити дитину, хочуть маленьку і абсолютно здорову дитину. А таких діток дуже мало. Таке буває, коли відмовляються у пологовому будинку, а у нас вже два роки не було жодної відмови. Маленьких і здорових дітей не віддають і не залишають.

Досить проблемно знайти сім’ї усиновителів для дітей старше 10 років. Вони мають більше шансів потрапити до прийомної сім’ї або дитбудинку сімейного типу.

До слова, нещодавно в Україні узаконили наставництво, яке передбачає допомогу вихованцям інтернатів в адаптації до самостійного життя, проте без оформлення опікунства над дитиною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень