У Рівному пропонують декомунізувати фонтан

Зокрема, йдеться про фонтан у міському парку імені Шевченка

Фото Сергія Клименка

Фонтан зі скульптурою казкового витязя Іллі Муромця, який бореться зі змієм, існує в парку з 50-х років минулого століття. У народі її прозивають Стоматологом. Хто першим так назвав скульптуру – невідомо. Однак рівняни пояснюють, що Ілля Муромець, який замахнувся зламаним мечем на роззявлену пащу змія, нагадує лікаря-стоматолога з бормашиною.

Втім, народна назва скульптури нікому не заважає. А ось перейменувати казкового персонажа Іллю Муромця  пропонує начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко:    

Фонтан можна переназвати на Георгія Побідоносця. Якби він потрапив під декомунізацію, під дерусифікацію, то він справді був би Юрієм Змієборцем. Ми йому просто, мені здається, маємо надати другого змісту. Коли говорю про Георгія Побідоносця, я, справді, думаю, що ніякий Муромець, ніяких натяків на Росію не має бути в сучасній Україні.

Чи порушуватиме це питання офіційно, чи воно так і залишиться на рівні ідей – Тарас Максименко не повідомив.

Між тим, Ілля Муромець – це богатир періоду Київської Русі, який служив у дружині князя Володимира. Він є персонажем як російських, так і українських билин. За походженням він – з міста Муром, яке нині розташоване на території Росії.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень