У Рівному презентували книгу про Велику Волинь, написану з мусульманських джерел

Історичний нарис «Велика Волинь і мусульманський Схід» презентував у музеї автор, учений-сходознавець, перекладач, голова Центру ісламознавчих досліджень Острозької академії, дослідник Корану, 30-річний Михайло Якубович

У книзі описано невідомі моменти історії Великої Волині, відображені у мусульманських джерелах, зокрема зародження державних утворень у регіоні. Михайло Якубович для створення книги дослідив рукописи арабських географів і мандрівників. За словами автора, він збирав матеріал для книги досить довго, причому користувався першоджерелами, а не переказами перекладів.

Адже вивчав арабську мову в Києві і безпосередньо у Саудівській Аравії, куди їздив на практику. Сам текст створив за кілька місяців. 

Книгу видано за сприяння міського управління культури і туризму Рівного. Під час презентації виступив і безпосередньо начальник управління, Тарас Максименко.

Ця книжка про нашу інтеграцію в світові процеси. З нами дружили, з нами торгували, нас поважали і навіть трошки боялись, - зазначив Тарас Максименко.

До слова, вартість одного примірника книги «Велика Волинь і мусульманський Схід» складає 100 гривень. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень